Fazuľový šalát
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový šalát. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Ingrediencie
- 2 konzerva bielej fazule
- 5 ks jarných cibuliek s vňaťou
- 65 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- ocot
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Fazuľu z konzervy scedíme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu (iba bielu časť). Zaprášime hladkou múkou a pripravíme svetlú zásmažku. Pridáme šťavu zo scedenej fazule a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Pridáme fazuľu, podľa chuti osolíme, okoreníme a okyslíme octom. Privedieme do varu a odstavíme. Po vychladnutí primiešame pokrájanú, zelenú časť cibuliek. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.