Fazuľový šalát

2018-02-12

Popis

Fazuľový šalát. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.

Ingrediencie

  • 2 konzerva bielej fazule
  • 5 ks jarných cibuliek s vňaťou
  • 65 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • ocot
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Fazuľu z konzervy scedíme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu (iba bielu časť). Zaprášime hladkou múkou a pripravíme svetlú zásmažku. Pridáme šťavu zo scedenej fazule a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Pridáme fazuľu, podľa chuti osolíme, okoreníme a okyslíme octom. Privedieme do varu a odstavíme. Po vychladnutí primiešame pokrájanú, zelenú časť cibuliek. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 682
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

683

Podobné recepty:
  • Šalát z údeného mäsa a zo zeleniny

    Šalát z údeného mäsa a zo zeleniny

  • Šalát z Ivánky

    Šalát z Ivánky

  • Šalát z hlivy ustricovej alebo zo šampiňóny s fazu

    Šalát z hlivy ustricovej alebo zo šampiňóny s fazu

kuk