Zemiakovo bryndzové koláče

2013-12-12

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1 vajce, 20 g kvasníc, mlieko, 3 v šupke uvarené zemiaky, 100 g masla. Na plnku: 150 g bryndze, kôpor, 2 lyžice kyslej smotany, 2 v šupke uvarené zemiaky, soľ, 1 lyžicu hladkej múky, 1 cibuľu, olej, 1 žĺtok.

Postup

Krok 1

K múke primiešame vajce, soľ, rozpustené (nie horúce) maslo, najemno postrúhané zemiaky a v mlieku vykysnuté kvasnice (iba penu - kvasinky). Vymiesime cesto. Ak je príliš tuhé, prilejeme časť mlieka v ktorom sme pripravovali kvások. Na teplo mieste necháme asi 30 minút kysnúť. Cibuľu prekrojíme na polovicu a pokrájame na tenké plátky. „Rozobrané“ plátky cibule, na mesiačiky, opečieme na oleji. Po vychladnutí k nej pridáme soľ, bryndzu, nadrobno pokrájaný kôpor, kyslú smotanu, najemno postrúhané zemiaky a premiešame. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a povykrajujeme kolieska. Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie, na každé koliesko dáme plnku. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 888
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

889

Podobné recepty:
  • Marcipánové trubičky

    Marcipánové trubičky

  • Otočený jablkový koláč

    Otočený jablkový koláč

  • Brokolicová torta

    Brokolicová torta

kuk