Vianočné rezy s kokosovým krémom

2013-12-05

    Ingrediencie

    • 4 vajcia, 170 g cukru, 280 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva. Na krém: 300 g strúhaného kokosu, 100 g masla, 100 g cukru. Na polevu: 1,5 dl šľahačkovej smotany, 150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa.

    Postup

    Krok 1

    Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a zvyšok cukru vymiešame do peny, primiešame múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech s vyššími okrajmi a s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do zlatista. Krém: strúhaný kokos nasypeme do vriaceho mlieka, premiešame a necháme vychladnúť. Primiešame zmäknuté maslo, cukor. Krém navrstvíme na upečený, vychladnutý, korpus. Necháme stuhnúť. Poleva: šľahačkovú smotanu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a pridáme do nej polámanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda neroztopí. Po miernom vychladnutí potrieme stuhnutý krém. Rezy odložíme na niekoľko hodín do chladničky až potom pokrájame.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 539
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    540

    Podobné recepty:
    • Vanilkový krém na zákusky alebo poháre

      Vanilkový krém na zákusky alebo poháre

    kuk