Vianočné rezy s kokosovým krémom
2013-12-05- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 4 vajcia, 170 g cukru, 280 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva. Na krém: 300 g strúhaného kokosu, 100 g masla, 100 g cukru. Na polevu: 1,5 dl šľahačkovej smotany, 150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa.
Postup
Krok 1
Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a zvyšok cukru vymiešame do peny, primiešame múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech s vyššími okrajmi a s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do zlatista. Krém: strúhaný kokos nasypeme do vriaceho mlieka, premiešame a necháme vychladnúť. Primiešame zmäknuté maslo, cukor. Krém navrstvíme na upečený, vychladnutý, korpus. Necháme stuhnúť. Poleva: šľahačkovú smotanu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a pridáme do nej polámanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda neroztopí. Po miernom vychladnutí potrieme stuhnutý krém. Rezy odložíme na niekoľko hodín do chladničky až potom pokrájame.