Krémeš s medovníkovými plátmi

2013-12-01

Ingrediencie

  • 0,8 l mlieka, 2 žĺtky, 2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 150 g práškového cukru, 0,5 l šľahačkovej smotany, 2 vrecúška stužovača šľahačky, 250 g stuženého tuku (napríklad Palamrin), 2 lyžice rumu, 4 medovníkové pláty (polotovar).

Postup

Krok 1

Do mlieka pridáme dva žĺtky, dve vrecká pudingového prášku, vrecúško vanilkového cukru, hladkú múku, práškový cukor a vymiešame, vyšľaháme, elektrickým šľahačom. V hrnci s dvojitým dnom, za stáleho miešania uvaríme na hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Zo smotany a stužovačov vyšľaháme šľahačku. Stužený tuk rozpustíme v hrnci. Tuk neustále miešame, najlepšie elektrickým hnetačom. Po rozpustení, do tuku postupne pridávame pudingový krém a stále miešame (šľaháme). Pridáme rum a ešte dobre premiešame. Do vyššieho plechu na pečenie položíme vedľa seba dva medovníkové pláty. Na medovníkové pláty navrstvíme pudingový krém a naň šľahačku. Na šľahačku položíme vedľa seba dva medovníkové pláty a len zľahka dlaňami zatlačíme. Krémeš odložíme na 24 hodín do chladničky a až potom pokrájame na „kocky“.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 414
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

415

Podobné recepty:
  • Babičkin koláč

    Babičkin koláč

  • Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

    Ovocné knedle z odpaľovaného cesta

  • Tvarohovo-ovocne rezy

    Tvarohovo-ovocne rezy

kuk