Varené morčacie stehno s restovanou zeleninou

2013-11-25

Ingrediencie

  • 450 g dolného morčacieho stehna (2 stehná), 2 póry, 1 malý zeler, 2 veľké mrkvy, 2 vetvičky rozmarínu, 2 vetvičky tymianu, 4 vetvičky petržlenovej vňate, morskú soľ, mleté čierne korenie, 3 dl bieleho suchého vína, 11 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, 125 g šampiňónov, 2 lyžice masla, extra panenský olivový olej, veľkú hrsť špenátu.

Postup

Krok 1

Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme jeden umytý a na štvrtiny rozkrojený pór (bielu aj zelenú časť), nakrájaný zeler, 2 mrkvy a morčacie stehná. Rozmarín, tymian a petržlenovú vňať zviažeme niťou a pridáme do hrnca. Ochutíme väčším množstvom soli, mletého čierneho korenia, pridáme biele víno, 4 ošúpané strúčiky cesnaku a očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice. Mäso varíme približne 2 hodiny, kým nezmäkne. Uvarené mäso oberieme od kosti. Príloha: nadrobno nasekáme 7 strúčikov cesnaku. Bielu časť druhého póru rozkrojíme pozdĺžne na polovice, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na tenké pásiky. Šampiňóny nakrájame na štvrtiny alebo menšie kúsky. Uvarenú mrkvu nakrájame na pásiky. Na masle s olivovým olejom a osmažíme pór, šampiňóny a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením. Pridáme pokrájanú mrkvu a spolu smažíme asi 3 minúty (do zlatista). Zeleninu osolíme a pridáme veľkú hrsť umytého a osušeného špenátu. Premiešame a odstavíme, aby špenát príliš nezmäkol. Zeleninu rozprestrieme na taniere a na ňu poukladáme kúsky morčacieho mäsa a všetko pokvapkáme olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1220
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1221

Podobné recepty:
  • Kačica plnená jablkami

    Kačica plnená jablkami

  • Kuracie fašírky s avokádovou salsou

    Kuracie fašírky s avokádovou salsou

  • Plnené kuracie stehná

    Plnené kuracie stehná

kuk