Kuracie prsia s chrumkavou posýpkou

2013-11-18

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 vetvičku rozmarínu, 7 strúčikov cesnaku, 8 krajčekov čerstvej veky, 4 až 8 (podľa veľkosti) sušených paradajok, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 vetvičku čerstvého tymianu, 60 g bryndze, 4 kuracie prsia, za hrsť rukoly, citrónovú šťavu.

Postup

Krok 1

Umyté, neošúpané, zemiaky nakrájame na látky hrubé asi 6 mm. Dáme ich do pekáčika, polejeme olejom, osolíme ich, posypeme mletým čiernym korením a posypeme lístkami rozmarínu. Plochou noža rozpučíme 6 strúčikov cesnaku a všetko premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej ma 200 stupňov Celzia a pečieme ich asi 20 minút. Krajčeky veky, po menších dávkach nahrubo rozmixujeme a strúhanku opečieme na panvici s malým množstvom oleja. K opraženej strúhanke pridáme aj prelisovaný strúčik cesnaku, na menšie kúsky pokrájané sušené paradajky, petržlenovú vňať a pokrájané lístky tymianu. Kuracie prsia plošne prekrojíme na polovice. Osolíme ich, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme z oboch strán na oleji. Poukladáme ich na tepelne pripravené zemiaky, na každý rezeň navrstvíme pripravenú strúhanku a navrch položíme kúsky bryndze. Vložíme do rúry a pečieme asi päť minút. Podávame s opečenými zemiakmi, dozdobené rukolou a pokvapkané citrónovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 729
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

730

Podobné recepty:
  • Kačica na srbský spôsob

    Kačica na srbský spôsob

  • Plnené vyprážané rezne z morky

    Plnené vyprážané rezne z morky

  • Morčacie  prsia  na  kiwi

    Morčacie prsia na kiwi

kuk