Karfiolová placka Branko /iná podoba vyprážaného karfiolu/

2013-10-26

Ingrediencie

  • karfiol, paprika, cibuľa /mrkva, baklažán, ružičkový kel/, celozrnná múka, pohánková múka, hrubá múka, pšeničné otruby, petržlenová vňať, kurkuma, mleté čierne korenie, sladká aj štipľavá mletá červená paprika, sušený cesnak, solčanka, iné sušené korenie, napr. Horalka, soľ, olej, tmavá bageta, plátky syra

Postup

Krok 1

karfiol postrúhame nahrubo, múky a otruby premiešame za sucha s koreninami, pridáme vodu, vymiešame primerane vláčnu hmotu, do ktorej vmiešame karfiol, nadrobno pokrájanú cibuľu, zelenú papriku a petržlenovú vňať, /môžeme použiť aj ingrediencie uvedené v zátvorke s tým, že karfiolu je najviac, baklažán a kel strúhame nahrubo, mrkvu najemno/., vidličkou dôkladne vymiešame polotuhé cesto, z ktorého vyformujeme placky pomocou lyžice, alebo vidličky priamo na panvici s malým množstvom oleja /placky sú vo veľkosti panvice, či i./, upečieme z oboch strán, podávame teplé na nahriatej bagete sója syr, na placku položíme kúsok jemne roztopeného syra, podávame s rôznou surovou zeleninou, nakladanou uhorkou, prípadne s lečom a pod...

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 953
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

954

Podobné recepty:
  • Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo

    Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo

  • Zapečené baklažány s ementálom

    Zapečené baklažány s ementálom

  • Huby s orechmi

    Huby s orechmi

kuk