Lokše plnené bryndzou a oškvarkami

2013-10-21

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov uvarených v šupke, 250 g hladkej múky, štipku soli. Náplň: 2 cibule, 2 jarné cibuľky, 2 lyžice masti, 200 g oškvarkov, 250 g bryndze.

Postup

Krok 1

Deň vopred v šupke uvarené zemiaky, dobre vychladené najemno postrúhame, zľahka osolíme a postupne k nim primiešavame múku. Cesto by nemalo byť príliš tvrdé. Z cesta vytvarujeme valec, ktorý pokrájame na hrubšie kolieska. Kolieska na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Prebytočnú múku dáme z vyvaľkaných placiek (lokší) štetcom dolu. Postupne ich na teflonovej alebo hrubostennej panvici upečieme z oboch strán. Lokše pečieme nie na prudkom ohni. Upečené lokše zľahka potrieme roztopenou masťou a ukladáme na seba. Náplň: cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na zohriatej masti. Pridáme malé oškvarky (väčšie pokrájame, alebo nahrubo pomelieme). Po odstavení z ohňa a miernom vychladnutí primiešame bryndzu a najemno pokrájané jarné cibuľky. Zmesou potrieme teplé lokše a zvinieme ich.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2154
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2155

Podobné recepty:
  • Orechové keksy

    Orechové keksy

  • Domáci priateľ

    Domáci priateľ

  • Torta primabaleríny Pavlovovej

    Torta primabaleríny Pavlovovej

kuk