Šúľance z tvarohového cesta

2013-10-19

Ingrediencie

  • 1 vajce, 250 g mäkkého tvarohu, 1 lyžicu masla, štipku soli, 80 g hrubej múky, hladkú múka na posypanie, 1 lyžicu oleja, 2 lyžice nadrobno pokrájanej pažítky.

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame so žĺtkom, lyžicou zmäknutého masla, štipkou soli a s hrubou múkou. Zo spracovaného cesta vytvoríme na pomúčenej doske valec. Ten pokrájame na 32 rovnakých častí. Z každej časti rukami vytvarujeme šúľanec dlhý asi päť centimetrov. Šúľance vhodíme do vriacej vody a varíme asi štyri minúty. Vyberieme ich dierovanou naberačkou a necháme ich odkvapkať. Opečieme ich na lyžici oleja do svetlohnedej farby. Posypeme ich nadrobno pokrájanou pažítkou. Podávame ako prílohu k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 399
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

400

Podobné recepty:
  • Šalát z pečených zemiakov

    Šalát z pečených zemiakov

  • Paprikové zemiaky

    Paprikové zemiaky

  • Tatárska omáčka II

    Tatárska omáčka II

kuk