Nakladaný syr s bielou plesňou
2013-10-09- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 3 až 4 syry s bielou plesňou (napríklad Camembert, Hermelín, Encián, ...), 2 až 3 cibule, 4 sterilizované feferóny, 3 až 4 strúčiky cesnaku, 2 až 3 bobkové listy, 10 guľôčok nového korenia, 10 guľôčok čierneho korenia, olivový olej.
Postup
Krok 1
Syry plošne prekrojíme, na reze ich potrieme prelisovaným cesnakom a opäť spojíme. Syry poukladáme do pohára, pričom medzi ne dáme kolieska pokrájanej cibule a bobkové listy. Pridáme feferóny, celé nové a čierne korenie a všetko zalejeme olivovým olejom tak, aby bolo všetko ponorené. Pohár uzatvoríme a necháme odležať pri izbovej teplote dva dni. Po dvoch dňoch pohár so syrmi dáme do chladničky. Podávame s k vínu, či pivu, s bielym pečivom alebo chlebom. Zostatok oleja môžeme použiť pre naloženie ďalších syrov.