Zelenina skoro ako na pare s trocha "iným chlebom"

2013-10-05

Ingrediencie

  • 4 malé zemiaky aj so šupou, vopred namočená špalda, brokolica, koreniny uvedené v postupe, zeleninová kocka, olej, kúsok masla., "iný chlieb": rôzne múky /indická pšeničná celozrnná na čapáti, detská krupica, hrubá pšeničná/ ovsené vločky, pšeničné otruby, kypriaci bezfosfátový prášok, alebo kvások, kúsky zeleniny nastrúhané nahrubo či pokrájané nadrobno: 1 ružička brokolice, cca 1 cm petržlenu, kúsok červenej papriky, cibuľa, 1/2 čilli papričky, 2 malé zemiaky postrúhané najemno aj so šupou, slnečnicové semienka., koreniny: solčanka, himalájska soľ, sušená petržlenová vňať a pažítka, kurkuma, mleté čierne korenie, červená mletá sladká aj ostrá paprika, mletý kumín, sušené bylinky horalka, korenie tukmaria, drvená rasca, sušený cesnak, majoránka, strúhanka, olej, nakladaná uhorka

Postup

Krok 1

zemiaky aj so šupou očistíme kefkou určenou iba na čistenie zeleniny, pokrájame ich na menšie mesiačiky, pridáme vodu, drvenú rascu, čerstvú, alebo sušenú petržlenovú vňať, kurkumu, mleté čierne korenie, olej a vodu a dusíme ich cca 6-8 min., potom pridáme prepláchnutú špaldu, a na menšie kúsky pokrájané ružičky brokolice, ku koncu aj zeleninovú kocku, dusíme spolu až do vyparenia vody., iný chlieb: všetky ingrediencie okrem strúhanky a majoránky jemne premiešame zasucha a pridáme toľko vody, aby sa vytvorilo primerane husté cesto, ktoré použijeme najprv na vyprážanie placiek, veľkých na celú panvicu /cesto môžeme mať pár dní uložené v chľadničke a podľa potreby z neho odoberáme/, na prípravu fašíriek pridáme do hmoty ešte jeden, či dva najemno postúhané zemiaky, 2-3 ružičky nahrubo postrúhanej brokolice, sušený cesnak, mleté čierne korenie a majoránku, pridáme aj trocha strúhanky, vymiesime tuhšie cesto, vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme z oboch strán na väčšom množstve oleja do zlatista., podávame so zeleninou na pare s kúskom masla a napr. s doma nakladanou uhorkou., v súhre pôžitku nových chutí môžeme rozjímať, či je lepšia zelenina, alebo fašírka, alebo či nám práve rezonuje vzájomné prepojenie oboch chutí /je to dobré jedlo aj zasudena, radi sa k nemu budeme vracať, kým sa po ňom nezapráši a nakoniec možno aj vylížeme tanier.../na rozdiel od chleba z obchodu by sa neskôr po zjedení nemal dostaviť tamas., plus pozn. na záver: brokolica a tuk sú vhodné pre dni váh

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 668
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

669

Podobné recepty:
  • Hubové lievance

    Hubové lievance

  • Tuniakove špagety

    Tuniakove špagety

  • Šalát z hríbov

    Šalát z hríbov

kuk