Zeleninové karí
2013-09-26- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 veľké zemiaky, 1 menšiu maslovú tekvičku, 2 menšie baklažány, 10 lyžíc karí pasty, 6 lyžíc rastlinného oleja, 2 veľké cibule, 1 kg paradajkového pyré , 2 konzervy (po 400 g) kokosového mlieka, 3 čerstvé červené papriky (kapie), 2 cukety, čerstvú vňať koriandra.
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky pokrájame na kocky, ošúpanú tekvičku zbavenú jadierok pokrájame na kocky, ošúpaný baklažán pokrájame na kocky. Všetko, v pekáči, zmiešame so šiestimi lyžicami karí pasty a štyrmi lyžicami oleja, soľou, korením a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia do rúry. Pečieme asi 30 minút. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme do zlatista cibuľu pokrájanú na kolieska, primiešame 4 lyžice karí pasty a za stáleho miešanie opekáme asi 5 minút. Pridáme paradajkové pyré, kokosové mlieko a približne 2 dl vody. Necháme chvíľu variť na miernom ohni. Zeleninu z pekáča pridáme do omáčky a primiešame k nej cuketu pokrájanú na kocky a papriky pokrájané na rezančeky. Krátko, za stáleho miešania, povaríme. Hotové jedlo posypeme nahrubo pokrájanou vňaťou koriandra. Podávame s ryžou alebo s chlebom.