Cigánska pečienka babky Terky

2016-04-18
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Babičkine recepty sú vždy famózne a tento na cigánsku si určite obľúbite!

Ingrediencie

  • 1 kg 1 kg bravčovej krkovičky
  • mlieko
  • obyčajnú (plnotučnú) horčicu
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • 4 strúčik 4 strúčiky cesnaku
  • soľ

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na 6 rezňov, naklepeme ich, posypeme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, potrieme ich prelisovaným cesnakom a horčicou. Poukladáme ich na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme ich do druhého dňa (v chladničke).

Krok 2

Na druhý deň ich vyberieme z mlieka, zľahka osušíme a vypražíme ich na oleji z oboch strán do svetlo hneda. Podlejeme ich vodou a krátko podusíme. Podávame s chlebom, uhorkami, horčicou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1096
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1097

Podobné recepty:
  • Zimný paprikáš

    Zimný paprikáš

  • Mäsový kvet

    Mäsový kvet

  • Grilovaný bravčový bôčik

    Grilovaný bravčový bôčik

kuk