Beef Stroganov
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Popis
Obľúbené ruské jedlo z hovädzieho mäsa s chutnou omáčkou z húb, cibule a uhoriek. Beef Stroganov podávame s ryžou.
Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovice
- 2 ks cibule
- 4 lyžica oleja
- 2 lyžica masla
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 2 lyžica kečupu
- 1/4 l mäsového vývaru
- 2 lyžica hladkej múky
- 2 ks menšie kyslé uhorky
- 2.5 dl šľahačkovej smotany
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Hovädziu sviečkovú pokrájame na rezne a následne na rezance. Pridáme olej a premiešam. V chladničke necháme odstáť asi hodinku. Na oleji speníme nahrubo pokrájanú cibuľu. Pridáme lyžicu worcesterskej omáčky, lyžicu obyčajnej plnotučnej horčice, dve lyžice kečupu.
Krok 2
Krátko podusíme, pridáme vývar, dve lyžice hladkej múky rozmiešanej v smotane a približne 10 minút varíme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme dve nahrubo postrúhané kyslé uhorky a odstavíme z ohňa. Ochutíme soľou a korením. Na masle a oleji prudko opečieme odležanú sviečkovicu.
Krok 3
Opečené mäso aj s výpekom preložíme do omáčky a premiešame. Podávame s ryžou.