Teľacie líčka so zeleninou
2013-05-09- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g mrkvy, 250 petržlenu, 250 g zeleru, 200 g cibule, 200 g paradajkového pretlaku, 4 stonky stopkového zeleru, 3 vetvičky tymianu, 3 vetvičky rozmarínu, 3 lyžičky soli, 0,5 l tmavého piva, 2 kg teľacích líčok (približne 200 gramové kusy), 2 lyžice hladkej múky, 100 g bravčovej masti.
Postup
Krok 1
Na masti osmažíme pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Po krátkom osmažení pridáme pokrájanú cibuľu. Spolu osmažíme asi 10 minút a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame, krátko podusíme a preložíme do vyššieho pekáča. Pridáme stopkový zeler, vetvičky tymianu, rozmarínu, soľ a zalejeme tmavým pivom. Teľacie líčka, približne 200 gramové kusy obalíme v hladkej múke a osmažíme na horúcej masti. Osmažené kusy mäsa poukladáme na zeleninu v pekáči, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po 15-tic minútach teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme (dusíme) v rúre asi tri hodiny. V priebehu dusenia v rúre skontrolujeme, či je v pekáči dostatok tekutiny. Ak nie podlievame tmavým pivom. Podávame so zemiakovým pyré.