Cestoviny s cuketou a lososom

2016-04-11
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Úžasná omáčka s lososom a cuketou. Jedlo podávame teplé.

Ingrediencie

  • 300 g širokých rezancov (Tagliatelle)
  • 1 ks cuketu
  • 150 g lososa
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvú bazalku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

Krok 1

Lososa bez kostí pokropíme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút. Upečenú a vychladnutú rybu rozdelíme na menšie kúsky.

Krok 2

Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky (najlepšie škrabkou na zeleninu) a vhodíme do vriacej vody. Varíme jednu minútu, vodu scedíme a necháme vychladnúť.

Krok 3

Smotanu privedieme do varu, pridáme soľ, okoreníme a varíme až začne omáčka hustnúť. Pridáme pokrájanú bazalku, kúsky lososa a osušené plátky cukety. Premiešame a v smotane prehrejeme.

Krok 4

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Uvarené zmiešame s omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1656
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1657

Podobné recepty:
  • Surrealistic Inspiration

    Surrealistic Inspiration

  • Domáca cestovina s vajcom (šumiacke strúčky)

    Domáca cestovina s vajcom (šumiacke strúčky)

  • Palacinky trochu netradične / vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

    Palacinky trochu netradične / vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

kuk