Šunková terina

2013-03-26

Ingrediencie

  • 300 g dusenej šunky, 150 g masla, 3 šalotky, 1,5 dl šľahačkovej smotany, soľ, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 lyžičku oleja, 150 g prosciutta (alebo schwarzwaldskej, či parmskej šunky), 1 vrecúško práškovej želatíny, 2 lyžice červeného balzamika, 1 lyžicu javorového sirupu, 2 vetvičky rozmarínu, 3 lyžice červeného celého korenia.

Postup

Krok 1

Šunku pomelieme mlynčekom na mäso (2 až 3 krát na veľmi jemno). Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme postrúhanú šalotku, smotanu, soľ, mletú červenú papriku a pomletú šunku. Formu (terinu) vytrieme lyžičkou oleja a vystelieme potravinárskou fóliou. Časť šunkovej hmoty navrstvíme do formy, poukladáme na ňu plátky prosciutta a znova navrstvíme šunkovú hmotu, pokry jeme šunkou, šunkovou hmotou. Na povrch poukladáme šunku a odložíme do chladničky. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, ochutíme ju balzamikom, soľou, javorovým sirupom. Pridáme lístočky rozmarínu a celé červené korenie. Po čiastočnom vychladnutí polejeme povrch teriny a necháme v chladničke stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 525
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

526

Podobné recepty:
  • Šošovicová nátierka

    Šošovicová nátierka

  • Grilovaná parenica

    Grilovaná parenica

  • Obložená misa v štýle retro

    Obložená misa v štýle retro

kuk