Zapekané cannelloni so špenátom

2013-03-25

Ingrediencie

  • Na plnku: 250 g čerstvého listového špenátu, 250 g syra ricotta, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu cibuľu, soľ. Na omáčku: 400 g lúpaných krájaných paradajok, čerstvú bazalku, soľ, mleté čierne korenie, parmezán na posypanie, olivový olej, cestoviny cannelloni.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme špenát a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme podľa chuti, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladenej zmesi potom primiešame ricottu a strúhaný parmezán. Lúpané krájané paradajky zmiešame s pokrájanou čerstvou bazalkou, osolíme, okoreníme. Cannnelloni naplníme špenátovo riccotovou zmesou a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misky. Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme postrúhaným parmezánom. Prikryté pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. V prípade, že cannelloni predvaríme v osolenej vriacej vode, môžeme ich zapekať pri vyššej teplote asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 662
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

663

Podobné recepty:
  • Karí rizoto so sójovými kockami

    Karí rizoto so sójovými kockami

  • Cestoviny z Talianska

    Cestoviny z Talianska

  • Pre krvnú skupinu 0: sójové mlieko ochutené mletým kardamonom a čerstvým zázvorom

    Pre krvnú skupinu 0: sójové mlieko ochutené mletým kardamonom a čerstvým zázvorom

kuk