Chlebové rezy s budapeštianskou nátierkou

2016-04-12
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 120 min.
  • Celkový čas : 150 min.

Popis

Chlebové zákusky s lahôdkovou náplňou, ktoré Vás prekvapia svojou chuťou.

Ingrediencie

  • 150 g ovčieho syr
  • 50 g masla
  • štipka soli
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžička drvenej rasce
  • 200 g masla
  • 1/4 lyžička drveného korenia
  • plátok celozrnného chleba
  • plátok syra (Eidamu)
  • 200 g syra s modrou plesňou

Postup

Krok 1

Ovčí syr najemno postrúhame a vymiešame so zmäknutým maslom, štipkou soli, mletou červenou paprikou a drvenou rascou. Modrý syr postrúhame a vymiešame so zmäknutým maslom a drveným korením. Plátok celozrnného chleba natrieme nátierkou z modrého syra a položíme na to tenký plátok syra. Syr potrieme budapeštianskou nátierku, položíme plátok chleba. Takto striedame chlieb, nátierky a syr.

Krok 2

Osvedčilo sa, použiť na jednu tortičku 6 plátkov chleba. Tortičku položíme na potravinársku fóliu, mierne stlačíme a zabalíme do fólie. Odložíme na dve hodiny do chladničky.

Krok 3

Po vytiahnutí z chladničky rozbalíme, ostrým nožom odstránime bočné steny a nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter. Tie potom nakrájame na 2 cm široké plátky, alebo na trojuholníky a poukladáme ich na tanier.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 781
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

782

Podobné recepty:
  • Karfiolová nátierka II

    Karfiolová nátierka II

  • Makaróny na milánsky spôsob

    Makaróny na milánsky spôsob

  • Syrová nátierka s tvarohom

    Syrová nátierka s tvarohom

kuk