Zelerová remuláda so schwarzwaldskou šunkou

2013-03-17

Ingrediencie

  • 350 g zeleru, 2,5 dl majonézy, 2 kyslé uhorky, 1 lyžičku hrubozrnnej horčice, 1 uvarený žĺtok, 1 lyžicu nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, estragón, tymian, rozmarín), 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie, 450 g schwarzwaldskej šunky.

Postup

Krok 1

Olúpaný zeler pokrájame na tenké rezančeky vo veľkosti zápalky. Polejeme citrónovou šťavou, premiešame a necháme chvíľku odležať v chladničke. Majonézu zmiešame s horčicu, s najemno postrúhanými uhorka a žĺtkom pretlačeným cez sitko. Pridáme k zeleru. Pridáme aj nadrobno posekané bylinky a premiešame. Podávame vychladené. Schwarzwaldskú šunku poukladáme na misu a do stredu navrstvíme remuládu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 495
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

496

Podobné recepty:
  • Špenátový šalát

    Špenátový šalát

  • Francúzsky zemiakový šalát II

    Francúzsky zemiakový šalát II

  • Šalát z Nizzy

    Šalát z Nizzy

kuk