Mrkvový koláč
2013-03-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 50 g posekaných orechov, 2 vajcia, 75 g bieleho kryštálového cukru, 75 g hnedého trstinového cukru, 1 dl oleja, 1 dl acidofilného mlieka, 160 g najemno postrúhanej mrkvy, maslo na vymastenie formy, štipku soli. Na polevu: 200 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu horúcej vody, 1/2 lyžičky oleja.
Postup
Krok 1
Múku zmiešame so soľou, sódou bikarbónou a posekanými orechmi. Osobitne vyšľaháme vajcia s bielym a hnedým cukrom, olejom a acidofilným mliekom. Postupne vmiešame (šľaháme) múku s orechmi a postrúhanú mrkvu. Cesto navrstvíme do vymastenej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 až 25 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Poleva: práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a horúcou vodou. Neustále šľaháme, až vznikne hustá zmes, do ktorej vmiešame polovicu lyžičky oleja. Vychladnutý koláč polejeme polevou a hneď pokrájame.