Bravčové karé na zelenine
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 150 g prerastenej údenej slaniny
- 1 lyžica masti
- 1 kg bravčového karé bez kosti
- trochu soľ
- 3 lyžica medu
- 1 ks cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 4 cm zázvoru
- 2 vetvička rozmarínu
- 0,75 l mäsového alebo zeleninového vývaru
- 4 ks šalotky
- 2 ks mrkvy
- 1 ks paštrnák
Postup
Krok 1
Údenú slaninu pokrájame na menšie hranolčeky a vyškvaríme ich na masti. Celý kus bravčového karé dobre nasolíme, rukami vtrieme soľ do mäsa. Oškvarky vyberieme a na tuku osmažíme celý kus karé, zo všetkých strán. Mäso polejeme medom a pootáčame ho v mede. K mäsu, do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, ošúpaná a plochou noža rozmiaganý strúčik cesnaku, tenké plátky zázvoru a premiešame. Vrátime späť oškvarky, pridáme dve vetvičky rozmarínu, podlejeme horúcim vývarom. Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, pokrájaný paštrnák, na polovice prekrojené šalotky. Prikryjeme a varíme asi 30 minút. Zeleninu vyberieme, ak je to potrebné podlejeme vývarom a prikryté mäso varíme ešte hodinu. Počas varenia mäso občas obrátime a podlejeme, podľa potreby, vývarom. Po hodine zeleninu vrátime späť a povaríme asi päť minút. Zeleninu vyberieme na misu, mäso pokrájame na tenké plátky, poukladáme ich na zeleninu a polejeme šťavou (ak je šťava riedka, zredukujeme ju na potrebnú hustotu).