Bravčové karé na zelenine

2015-12-15

Ingrediencie

  • 150 g prerastenej údenej slaniny
  • 1 lyžica masti
  • 1 kg bravčového karé bez kosti
  • trochu soľ
  • 3 lyžica medu
  • 1 ks cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 cm zázvoru
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 0,75 l mäsového alebo zeleninového vývaru
  • 4 ks šalotky
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks paštrnák

Postup

Krok 1

Údenú slaninu pokrájame na menšie hranolčeky a vyškvaríme ich na masti. Celý kus bravčového karé dobre nasolíme, rukami vtrieme soľ do mäsa. Oškvarky vyberieme a na tuku osmažíme celý kus karé, zo všetkých strán. Mäso polejeme medom a pootáčame ho v mede. K mäsu, do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, ošúpaná a plochou noža rozmiaganý strúčik cesnaku, tenké plátky zázvoru a premiešame. Vrátime späť oškvarky, pridáme dve vetvičky rozmarínu, podlejeme horúcim vývarom. Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, pokrájaný paštrnák, na polovice prekrojené šalotky. Prikryjeme a varíme asi 30 minút. Zeleninu vyberieme, ak je to potrebné podlejeme vývarom a prikryté mäso varíme ešte hodinu. Počas varenia mäso občas obrátime a podlejeme, podľa potreby, vývarom. Po hodine zeleninu vrátime späť a povaríme asi päť minút. Zeleninu vyberieme na misu, mäso pokrájame na tenké plátky, poukladáme ich na zeleninu a polejeme šťavou (ak je šťava riedka, zredukujeme ju na potrebnú hustotu).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 876
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

877

Podobné recepty:
  • Krčmársky bravčový rezeň Ondráš

    Krčmársky bravčový rezeň Ondráš

  • Bravčové mäso v zemiakovej placke

    Bravčové mäso v zemiakovej placke

  • Srbská roštenka

    Srbská roštenka

kuk