Steaky s hubovou soľou s plackami rösti
2013-02-11- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 4 veľké tenké plátky sviečkovej (5 až 7 mm), 400 g škrobovitých zemiakov, 50 g masla, soľ, 1 vetvičku rozmarínu, olej. Na hubovú soľ: za hrsť voňavých sušených húb, 1 lyžicu hrubej soli.
Postup
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zmiešame s roztopeným maslom, soľou, lístkami rozmarínu a premiešame. Na horúcu panvicu dáme olej a z pripravenej hmoty upečieme štyri placky. Pečieme ich do hneda z oboch strán. Aby placky nevychladli, odložíme ich do teplej rúry pokladané vedľa seba. Sušené huby a hrubú soľ rozmixujeme na prášok. Tenké plátky sviečkovej potrieme olejom a posypeme hubovou soľou. Opečieme ich na suchej horúcej panvici z oboch strán. Po dva steaky položíme na placku a prikryjeme druhou plackou. Podávame s listovým šalátom poliatym jogurtovou zálievkou s cesnakom.