Vanilkový krém na zákusky alebo poháre
2013-01-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 2,5 dl plnotučného mlieka, 5 dl smotany na šľahanie, 1 struk vanilky, 2 žĺtky, 60 g krupicového cukru, 2 plátky želatíny.
Postup
Krok 1
Mlieko a 2,5 dl smotany zmiešame, pridáme dužinu vanilkového struku a postupne zahrievame za stáleho miešania. Po dosiahnutí teploty 82 stupňov Celzia odstavíme z ohňa. Jednu naberačku horúceho mlieka pridáme do žĺtkov vymiešaných s cukrom a premiešame. Mlieko zmiešané so žĺtkami vrátime späť k väčšej časti mlieka. Pridáme namočenú, vyžmýkanú želatínu a dobre premiešame. Po schladení na izbovú teplotu primiešame šľahačku, pripravenú z 2,5 dl smotany. Krém nalejeme na zákusok vo forme a necháme stuhnúť.