Vanilkový krém na zákusky alebo poháre

2013-01-30

Ingrediencie

  • 2,5 dl plnotučného mlieka, 5 dl smotany na šľahanie, 1 struk vanilky, 2 žĺtky, 60 g krupicového cukru, 2 plátky želatíny.

Postup

Krok 1

Mlieko a 2,5 dl smotany zmiešame, pridáme dužinu vanilkového struku a postupne zahrievame za stáleho miešania. Po dosiahnutí teploty 82 stupňov Celzia odstavíme z ohňa. Jednu naberačku horúceho mlieka pridáme do žĺtkov vymiešaných s cukrom a premiešame. Mlieko zmiešané so žĺtkami vrátime späť k väčšej časti mlieka. Pridáme namočenú, vyžmýkanú želatínu a dobre premiešame. Po schladení na izbovú teplotu primiešame šľahačku, pripravenú z 2,5 dl smotany. Krém nalejeme na zákusok vo forme a necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 554
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

555

Podobné recepty:
  • Rýchle šišky

    Rýchle šišky

  • Žerbove rezy

    Žerbove rezy

  • Rezy s pomarančovým tvarohom a mandarínkami

    Rezy s pomarančovým tvarohom a mandarínkami

kuk