Sviečkové steaky na spôsob Wellington

2013-01-23

Ingrediencie

  • Štyri 150 gramové steaky z hovädzej sviečkovej, 2 lyžice oleja. 1 šalotku, 4 hlavičky väčších hnedých šampiňónov, 1 lyžicu masla, 6 sušených hlavičiek smrčka jedlého (Morchella esculenta, česky smrž), 1 dl vína sherry, 1 vetvičku tymianu, 1 lístkové cesto na závin (rozvaľkané), 1 vajce, 0,5 dl vína sherry na omáčku, 1 dl smotany.

Postup

Krok 1

Steaky opečieme na panvici, z každej strany asi 1,5 minúty. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú šalotku. Hlavičky hnedých šampiňónov posekáme nadrobno a pridáme k šalotke. Pridáme lyžicu masla. Hlavičky smrčka namočíme na 30 minút do vlažnej vody, potom vyžmýkame v dlani, posekáme nadrobno a pridáme k šampiňónom. Premiešame a po chvíli pridáme 1 dl sherry. Za stáleho miešania dusíme do odparenia tekutiny. Primiešame lístky tymianu, premiešame a odstavíme z ohňa. Rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na štvorce, približne 20 x 20 cm. Na každý štvorec položíme lyžicu zmesi húb a na huby opečený mäsový steak. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a mäso do cesta zabalíme. Spojenou časťou uložíme na plech. Takto pripravené mäso odožíme do chladničky. Pred použitím navrchu každého zabaleného mäsa vytvoríme ostrým nožom tri zárezy. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Po upečení ihneď potrieme rozšľahaným vajcom. K zvyšku húb pridáme sherry, privedieme do varu, pridáme smotanu a miešame, pokým nezískame hustú omáčku. Podávame so šalátom z rokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 565
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

566

Podobné recepty:
  • Balkánska musaka

    Balkánska musaka

  • Pečené orientálne jahňacie mäso

    Pečené orientálne jahňacie mäso

  • Beef Stroganov

    Beef Stroganov

kuk