Kuracia musaka

2013-01-10

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 2 lyžice oleja, 4 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/4 lyžičky saturejky, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 500 g deň vopred v šupke uvarených zemiakov, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 4 dl mlieka, 150 g syru Čedar, 3 vajcia.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, premiešame, opečieme, podlejeme paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme, pridáme saturejku a krátko podusíme. Primiešame petržlenovú vňať. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na hranolčeky. Zemiaky zmiešame s poduseným mäsom. Na masle speníme hladkú múku, pridáme 3 dl studeného mlieka a metličkou vymiešame do hladka. Pridáme strúhaný syr a miešame kým sa syr neroztopí. Žĺtky vymiešame so zvyškom mlieka a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Keď začne omáčka bublať, odstavíme z ohňa a primiešame sneh z bielkov, do ktorého sme pri šľahaní pridali štipku soli. Mäsovú zmes so zemiakmi navrstvíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, zalejeme omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Pokrájame až po miernom vychaldnutí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 981
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

982

Podobné recepty:
  • Prsia 'Carmen'

    Prsia 'Carmen'

  • Husacia pečeň s mandľami

    Husacia pečeň s mandľami

  • Kuracie prsia s jablkami

    Kuracie prsia s jablkami

kuk