Pečená zelenina
2013-01-03- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 2 väčšie mrkvy, 3 väčšie zemiaky, 1 cesnakovú hlávku, 1 červenú cibuľu, 4 lyžice kačacieho tuku, mleté čierne korenie, 1 vetvičku rozmarínu.
Postup
Krok 1
Mrkvu nakrájame na väčšie šikmé kusy, zemiaky pokrájame na silnejšie plátky, neošúpanú cesnakovú hlávku prekrojíme na polovice, ošúpanú červenú cibuľu pokrájame na väčšie kusy. Všetko dáme na pekáč a polejeme kačacím tukom, posypeme korením, posekanými lístkami rozmarínu a premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu.