Pagáčiky z ovčieho tvarohu
2012-12-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 250 g ovčieho tvarohu, 250 g stuženého tuku na pečenie (napríklad Palmarin, Heliol, Hélia), polohrubú múku, soľ, 1 vajce, 100 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Zmäknutý tuk vymiesime s tvarohom a postupne pridávame múku so soľou, až vznikne pomerne husté cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý 1 cm, potrieme ho rozšľahaným vajcom, posypeme strúhaným syrom a povykrajujeme menšie pagáčiky. Poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po piatich minútach teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme do svetlo hneda.