Netradičné štedré obložené chlebíčky /Jana/

2012-12-14

Ingrediencie

  • 1/ podklad: pečivo, hrianky, chlieb, sucháre, knäckebrot a pod., 2/ základný náter: maslo, olej, nátierka, pomazánka, rozotierateľný syr, bezvaječná majonéza, čilli omáčka, horčica a pod., 3/ surová zelenina nakrájaná na tenšie kolieska, obdĺžniky, hranolky, príp. strúhaná: mrkva, paradajka, biela, čierna a červená reďkovka, farebné papriky, cvikla, petržlen, kaleráb, pór, zeler, cuketa, chren, uhorka, cibuľa, cesnak, avokádo, šaláty - hlávkový, polníček, rukola., 4/ grilovaná zelenina: cuketa, mrkva, pór, paprika., 5/ naklíčené obiloviny, alebo strukoviny: mungo, šošovica, varené strukoviny., 6/ výrobky zo sóje a mlieka - syry., 7/ nakladaná uhorka, kukurica, čalamáda., 8/ kopček ľuboboľne zvolenej bezvaječnej majonézy, či kyslej smotany,., 9/ čerstvé a sušené vňate, naklíčené vňate, bylinky., 10/ cesnaková soľ, solčanka, huby - šampióny surové a iné dusené., 11/ semienka, orechy.,

Postup

Krok 1

na ľubovoľný podklad nanesieme maslo, alebo nátierku, pomazánku, či bezvaječnú majonézu, na to dáme čilli omáčku, horčicu a pod., potom príde ľubovoľná skladba surovej zeleniny, prípadne kombinácia s niektorou grilovanou zeleninou., malý kopček naklíčeného obilia, alebo strukovín, varené strukoviny., tofu syr, iné sójové výrobky, alebo iné mliečne syry /z každého opäť len kúsok, či koliesko/., môžeme pridať nakladanú uhorku, kukuricu, čalamádu., pridáme kopček majonézy bez vajíčok, sójovú majolku, sójovú tatársku omáčku., jemne posypeme vňaťou z petržlenu či naklíčenej žeruchy, horčičných semienok, póru, pažítky, lístkom bazalky, dá sa použiť drvená sušená zelerová vňať., aj iné koreniny, či cesnaková soľ, alebo solčanka, huby, ľanové, sezamové, slnečnicové semienka, orechy., /napr. paradajky predpripravíme pokvapkaním olejom, jemne posypeme solčankou a oreganom/, aj hotový chlebík pokvapkáme olejom., pozn.: použijeme to, čo máme práve v ľadničke, okrem ovocia, a na čo máme čas si pripraviť., uvedené suroviny sú iba príkladom, čo všetko sa dá použiť podľa vlastnej fantázie a možností., v pestrej skladbe objavíme nekonečné variácie., predovšetkým dostaneme do tela prevažne nijako tepelne neupraveú zeleninu, plnú vitamínov a ostatných prospešných látok., príprava je ľahká, rýchla, pohodlná, jedlo chutné a zdravé, vhodné v ktorúkoľvek dennú hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1356
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1357

Podobné recepty:
  • Rôzna zelenina na spôsob "al dente" - diétna príprava

    Rôzna zelenina na spôsob "al dente" - diétna príprava

  • Pomazánka z pohánky

    Pomazánka z pohánky

  • Pre krvnú skupinu 0 : ganesha - laddu, malá sladkosť pred obedom

    Pre krvnú skupinu 0 : ganesha - laddu, malá sladkosť pred obedom

kuk