Škoricové slimáky z kysnutého cesta

2012-12-12

Ingrediencie

  • Na cesto: 1/2 šálky masla, 2 šálky mlieka, 3 lyžičky kvasníc v prášku, 3/4 šálky cukru, 6 šálok hladkej múky, 1 lyžičku soli. Na plnku pre polovicu cesta: 1/2 šálky (prípadne aj viac) masla, 1 lyžicu mletej škorice, 1/2 šálky kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Cesto: masla roztopíme a do ešte teplého prilejeme 2 šálky mlieka. V mise rozmiešame kvasnice v prášku, cukor, hladkú múku a lyžičku soli. Prilejeme mlieko s maslom. Cesto najprv vypracujeme v mise a potom do hladka na doske. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste. Keď sa objem cesta zdvojnásobí, rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Cesto potrime zmäknutým maslom (čím viac masla, tým lepšie). Lyžicu mletej škorice zmiešame s cukrom a zmesou posypeme cesto. Cesto zvinieme a pokrájame ho ostrým nožom na 4 cm široké kúsky. Poukladáme ich na plech, reznou stranou dolu. Medzera medzera medzi jednotlivými kúskami by mala byť asi 8 cm. Chvíľu necháme nakysnúť a vložíme do rúry vyhriatej na 240 stupňov Celzia a pečieme asi 12 až 15 minút. Druhú polovicu cesta zabaleného do fólie odložíme do chladničky a upečieme neskôr, aby slimáky boli čerstvé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

800

Podobné recepty:
  • Mandľové venčeky

    Mandľové venčeky

  • Smotanovo- orechová torta

    Smotanovo- orechová torta

  • Viedenský orechový zákusok

    Viedenský orechový zákusok

kuk