Mäsovo zeleninový koláč
2012-12-05- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 3 červené cibule, 3 lyžice masla, 1 vetvičku rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku, 2 stonky stopkového zeleru, 2 mrkvy, 200 g čerstvých húb, 250 g hovädzieho mäsa, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, 1 plechovku piva Guinness, 1 vrchovatú lyžicu hladkej múky, mäsový vývar, 250 g Čedaru, 2 kocky lístkového cesta, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na mesiačiky a osmažíme na masle. Pridáme na kocky pokrájané mäso, lístky rozmarínu, cesnak pokrájaný nadrobno, pokrájaný stonkový zeler, pokrájanú mrkvu, pokrájané huby, mleté čierne korenie, soľ a premiešame. Zaprášime hladkou múkou, premiešame a podlejeme obsahom plechovky piva Guinness. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. V rúre dusíme asi hodinu. Ak je to potrebné podlejeme mäsovým vývarom alebo vodou. Jednu kocku lístkového cesta rozvaľkáme a vystelieme ním zapekaciu misu. Do udusenej náplne primiešame asi 150 g postrúhaného syra a vylejeme ju do misy s cestom. Na povrch nasypeme zvyšok, asi 100 g, postrúhaného syra. Druhé cesto rozvaľkáme, špičkou noža vytvoríme mriežku a potrime rozšľahaným vajcom. Vajcom potrieme aj okraje cesta v zapekacej mise, prikryjeme cestom, okraje postláčame, čím náplň uzatvoríme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 40 minút.