Jamieho grilované bravčové rebierka

2012-11-23

Ingrediencie

  • 3 kg bravčových rebierok, 2 lyžičky feniklových semienok, 1 lyžičku celého čierneho korenia, 1 lyžičku hrubozrnnej soli, 6 klinčekov, 2 lyžičky rasce, 4 lyžičky mletej červenej papriky, 5 vetvičiek rozmarínu, 3 vetvičky tymianu, 2 pomaranče. Na grilovaciu omáčku: 1,5 dl kečupu, 1 lyžičku tabasca, 3 lyžice medu, 1 dl jablkového džúsu, 1 lyžicu worcesterskej omáčky, 1 lyžicu balzamikového octu, 3 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

V mažiari rozdrvíme feniklové semienka, celé čierne korenie, hrubozrnnú soľ, klinčeky a rascu. Keď je všetko dokonale rozdrvené, pridáme mletú červenú papriku, lístky z troch vetvičiek rozmarínu, lístky tymianu a znova všetko v mažiari drvíme. Nakoniec pridáme cesnak a všetko rozdrvíme aj s cesnakom. Zmes vmasírujeme do rebierok. Rebierka poukladáme do pekáča, posypeme ich lístkami dvoch vetvičiek rozmarínu a pokvapkáme pomarančovou šťavou. Rebierka zakryjeme dvomi vrstvami alobalu, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 2 hodiny. Grilovacia omáčka: zmiešame kečup, tabasco, med, jablkový džús, worcesterskú omáčku, balzamikový ocot a prelisovaný cesnak. Upečené rebierka pokrájame na menšie časti (napríklad po dve rebrá), dáme ich na grilovaciu mriežku nad pahrebou a počas grilovania ich potierame grilovacou omáčkou. Na potieranie môžeme použiť metličku vytvorenú vetvičkami rozmarínu a bobkového listu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1002
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1003

Podobné recepty:
  • Roštenka s tvarohom

    Roštenka s tvarohom

  • Prírodné rezne s ovocnou ryžou

    Prírodné rezne s ovocnou ryžou

  • Prírodná pečeň

    Prírodná pečeň

kuk