Sušienkový cheesecake s krémom ganache
2012-11-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 200 g maslových sušienok, 2 lyžičky kakaa, 125 g masla, 3 vajcia, 3 žĺtky, 120 g trstinového cukru, 2 lyžice pudingového prášku, 500 jemného tvarohu, 220 g kvalitnej čokolády, 2,5 dl šľahačkovej smotany.
Postup
Krok 1
Maslové sušienky rozmixujeme, primiešame k nim 2 lyžičky kakaa, roztopené (ale nie teplé) maslo a dobre vymiešame. Zmes vložíme do maslom vytretej tortovej formy a prstami utlačíme. Vajcia, žĺtky, trstinový cukor, pudingový prášok vymiešame elektrickým šľahačom. Pridáme tvaroh a vymiešame do homogénnej hmoty. Hmotu nalejeme do tortovej formy. Formu obalíme potravinárskou fóliou a alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Do rúry vložíme aj pekáč s vodou. Pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, po vychladnutí ešte hodinku v chladničke. Šľahačkovú smotanu privedieme do varu. Odstavíme ju z ohňa a pridáme do nej polámanú čokoládu. Necháme postáť asi 5 minút, potom metličkou vymiešame do hladkej hmoty. Čokoládový krém nalejeme so formy a necháme vychladnúť, následne asi hodinku v chladničke.