Sušienkový cheesecake s krémom ganache

2012-11-16

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok, 2 lyžičky kakaa, 125 g masla, 3 vajcia, 3 žĺtky, 120 g trstinového cukru, 2 lyžice pudingového prášku, 500 jemného tvarohu, 220 g kvalitnej čokolády, 2,5 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Maslové sušienky rozmixujeme, primiešame k nim 2 lyžičky kakaa, roztopené (ale nie teplé) maslo a dobre vymiešame. Zmes vložíme do maslom vytretej tortovej formy a prstami utlačíme. Vajcia, žĺtky, trstinový cukor, pudingový prášok vymiešame elektrickým šľahačom. Pridáme tvaroh a vymiešame do homogénnej hmoty. Hmotu nalejeme do tortovej formy. Formu obalíme potravinárskou fóliou a alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Do rúry vložíme aj pekáč s vodou. Pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, po vychladnutí ešte hodinku v chladničke. Šľahačkovú smotanu privedieme do varu. Odstavíme ju z ohňa a pridáme do nej polámanú čokoládu. Necháme postáť asi 5 minút, potom metličkou vymiešame do hladkej hmoty. Čokoládový krém nalejeme so formy a necháme vychladnúť, následne asi hodinku v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 635
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

636

Podobné recepty:
  • Ryžové tortičky

    Ryžové tortičky

  • Torta Red velvet

    Torta Red velvet

  • Základné cesto na roládu

    Základné cesto na roládu

kuk