Demikát

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Tradičná slovenská polievočka ako ju poznáte.

Ingrediencie

  • 1,5 l vody
  • 1 hlávka cibuľu
  • soľ
  • korenie
  • 200 g zemiakov
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžička rasce
  • 125 g Liptov Bryndze
  • 1 dl sladkej smotany
  • 2 krajec čierneho chleba
  • 1 lyžica masti

Postup

Krok 1

Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.

Krok 2

Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme. Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi. Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1269
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1270

Podobné recepty:
  • Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

    Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

  • Krémová zeleninová polievka

    Krémová zeleninová polievka

  • Rebarborová polievka

    Rebarborová polievka

kuk