Zemiakovo oškvarkové pagáče

2012-10-05

    Ingrediencie

    • 200 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g oškvarkov, 250 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 30 g kvasníc, 0,5 dl mlieka, 1/2 lyžičky cukru, hrubozrnnú soľ, vajce na potretie.

    Postup

    Krok 1

    Do teplého mlieka dáme 1/2 lyžičky cukru, 1/2 lyžičky múky a rozdrobené kvasnice. Necháme vykysnúť kvások. Deň vopred uvarené, ošúpané, zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim múku, zomleté oškvarky, žĺtok a kvások. Vymiesime cesto, vytvarujeme z neho bochník, prikryjeme a necháme asi 40 minút kysnúť. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 1 cm a formičkou z neho povykrajujeme pagáče. Poukladáme ich na plech a necháme asi 10 minút kysnúť. Pagáče potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečieme do svetlohnedej farby.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1731
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1732

    Podobné recepty:
    • Mrkvový závin z medom

      Mrkvový závin z medom

    kuk