Zemiakovo oškvarkové pagáče
2012-10-05- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 200 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g oškvarkov, 250 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 30 g kvasníc, 0,5 dl mlieka, 1/2 lyžičky cukru, hrubozrnnú soľ, vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Do teplého mlieka dáme 1/2 lyžičky cukru, 1/2 lyžičky múky a rozdrobené kvasnice. Necháme vykysnúť kvások. Deň vopred uvarené, ošúpané, zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim múku, zomleté oškvarky, žĺtok a kvások. Vymiesime cesto, vytvarujeme z neho bochník, prikryjeme a necháme asi 40 minút kysnúť. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 1 cm a formičkou z neho povykrajujeme pagáče. Poukladáme ich na plech a necháme asi 10 minút kysnúť. Pagáče potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečieme do svetlohnedej farby.