Tečúci kakaovník

2012-10-01

Ingrediencie

  • 750 g polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 kocku kvasníc, 1 dl oleja, štipku soli, 4 vrecúška vanilínového cukru, 125 g masla, 300 g kryštálového cukru (100 g do cesta a 200 g do plnky), 200 g kakaa, 3 žĺtky, marhuľový džem, šľahačku.

Postup

Krok 1

Do asi 1 dl vlažného mlieka dáme rozdrobené kvasnice, trošku cukru a necháme vykysnúť. Do múky pridáme prášok do pečiva , 2 vrecúška vanilínového cukru, olej, štipku soli, 2 žĺtky a vykysnutý kvások. Podľa potreby dolievame mlieko a cesto miesime tak dlho, pokým sa prestane lepiť. Hotové cesto necháme kysnúť asi 45 min. Potom cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Na plnku zmiešame maslo s dvomi vrecúškami vanilínového cukru, pridáme 200 g kryštálového cukru a 200 g kakaa. Polovicu zmesi navrstvíme na vyvaľkané a vykysnuté cesto, ktoré zvinieme, potrieme žĺtkom a položíme na plech s papierom na pečenie. Obdobne naplníme a zvinieme druhé cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Podávame s marhuľovým džemom a so šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1006
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1007

Podobné recepty:
  • Taštičky s mäsovou plnkou

    Taštičky s mäsovou plnkou

  • Margotka

    Margotka

  • Tofu Rafaelo

    Tofu Rafaelo

kuk