Paprikové pesto
2012-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 3 lyžice oleja, 2 lyžičky mletej červenej papriky (sladkej, prípadne aj štipľavej), 2 strúčiky cesnaku, 5 červených kalifornských paprík, hrsť mandlí, soľ.
Postup
Krok 1
Papriky upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút - do čierna. Upečené preložíme do prikrytej nádoby a necháme spariť. Po asi 20-tich minútach ich ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Na oleji speníme mletú červenú papriku, pridáme nadrobno pokrájané dva strúčiky cesnaku, krátko osmažíme a preložíme do mixéra. Pridáme opečené papriky, za hrsť mandlí a rozmixujeme. Zmes nalejeme do uzatvárateľného pohára a odložíme do chladničky. Môžeme aj sterilizovať. Paprikové pesto sa hodí k pečenému mäsu.