Tvarohový sypaný koláč

2012-08-29

Ingrediencie

  • Múková zmes: 350 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 1 vrecúško prášku do pečiva. Tvarohová zmes: 500 g tvarohu, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 citrón (iba kôru). 80 g hrozienok, 2,5 dl kyslej smotany, 3 dl mlieka, 3 vajcia, 125 g masla.

Postup

Krok 1

Múku, práškový a vanilkový cukor zmiešame a polovicu múkovej zmesi vysypeme do maslom vytretého pekáča. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Múkový zmes v pekáči posypeme hrozienkami a navrstvíme tvarohovú zmes. Rovnomerne posypeme druhou polovicou múkovej zmesi. Mlieko vymiešame s vajcami a opatrne, rovnomerne, polejeme múkovú zmes. Maslo roztopíme a rovnomerne ním pokvapkáme celý koláč v pekáči. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 35 minút. Či je koláč upečený skontrolujeme suchou špajdľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1075
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1076

Podobné recepty:
  • Smotanové slané pečivo

    Smotanové slané pečivo

  • Banoffee pie

    Banoffee pie

  • Roláda plnená krémom z bielej čokolády

    Roláda plnená krémom z bielej čokolády

kuk