Harissa

2012-07-30

Ingrediencie

  • 2 veľké paradajky, 1 lyžičku rímskej rasce, kúsok chilli papričky, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 6 strúčikov cesnaku, za hrsť mätových lístkov, 0,5 dl olivového oleja, 1 lyžičku celého koriandru, 1 lyžičku rasce.

Postup

Krok 1

Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok a riedkej šťavy. Paradajky pokrájame na kocky a vložíme do mixéra. Pridáme nadrobno pokrájaný kúsok (podľa chuti) chilli papričky, prekrojené strúčiky cesnaku, potrhané lístky mäty. Rímsku rascu roztlčieme na jemný prášok v mažiari a pridáme do mixéra. Na suchej panvici opražíme zrniečka koriandru a obyčajnej rasce. Pridáme do mixéra. Prilejeme olivový olej a rozmixujeme na pomerne hustú pastu. Ak je to potrebné, pridáme niekoľko lyžičiek vody. Podávame ku grilovanému, alebo vyprážanému mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Marinovaná červená kapusta na víne

    Marinovaná červená kapusta na víne

  • Hubové gnocchi

    Hubové gnocchi

  • Omáčka z olív a očiek

    Omáčka z olív a očiek

kuk