Zemiakový šalát so zelerom
2012-09-22- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 600 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g sterilizovaných uhoriek, 1 dl oleja. Nálev: 300 g zeleru, 100 g cibule, soľ, ocot, cukor, mleté čierne korenie, vodu.
Postup
Krok 1
Nálev: Do vriacej vody pridáme soľ, ocot, mleté čierne korenie, cukor, očistený zeler pokrájaný na plátky hrubé asi 3 mm. Varíme, až do zmäknutia zeleru. Pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, necháme prejsť varom a odstavíme. V šupke uvarené zemiaky, pokrájame na plátky, zalejeme horúcim nálevom, pridáme pokrájané sterilizované uhorky, olej, zľahka premiešame a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odložíme na niekoľko hodín do chladničky.