Zubáč na maďarský spôsob

2016-07-07

    Popis

    Pikantná rybka - dobrá rybka.

    Ingrediencie

    • 800 g zubáča (zubáč
    • česky candát)
    • 1 lyžicu oleja
    • 2 žĺtky
    • 3 dl kyslej smotany
    • 1 citrón
    • 75 l rybieho vývaru (z hlavy
    • chvostu a plutiev zubáča
    • 120 g koreňovej zeleniny)
    • 3 lyžičky mletej červenej papriky
    • soľ.

    Postup

    Krok 1

    Približne 200 gramové porcie osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Krátko opečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Zalejeme horúcim, scedeným vývarom a na miernom ohni uvaríme do mäkka. Rybu vyberieme na misu. Do šťavy metličkou vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a citrónovú šťavu. Za stáleho šľahania metličkou privedieme takmer do varu a odstavíme. Omáčku precedíme na rybu. Podávame s varenými zemiakmi.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1001
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1002

    Podobné recepty:
    • Šalát z čerstvej tresky

      Šalát z čerstvej tresky

    kuk