Klobásy varené v pive
2012-06-06- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Klobásy
Ingrediencie
- 1 pár klobás, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu hnedého cukru, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, 2 dl polotmavého alebo tmavého piva, 1 cibuľu. Na šalát: 1 cibuľu, 4 cibuľky s vňaťou, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, vínny ocot. Chlieb, horčicu.
Postup
Krok 1
Klobásy popicháme ostrou vidličkou. Na oleji skaramelizujeme lyžicu hnedého cukru. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, na plátky pokrájanú cibuľu. Premiešame, aby sa cibuľa rozpadla na prúžky. Zalejeme 2 dl piva a 2 dl vody. V tekutine uvaríme klobásy asi 20 minút. Uvarené klobásy vyberieme a necháme vychladnúť. Šalát pripravíme z pokrájanej cibule, jarnej cibuľky s vňaťou, petržlenovej vňate, soli, korenia, niekoľkých kvapiek olej, vínneho octu. Premiešame. Krajce chleba potrieme horčicou, na horčicu poukladáme kolieska mierne vychladnutej klobásy. Tekutinu, v ktorej sme varili klobásy môžeme použiť pri podlievaní pečeného mäsa.