Klobásy varené v pive

2012-06-06

Ingrediencie

  • 1 pár klobás, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu hnedého cukru, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, 2 dl polotmavého alebo tmavého piva, 1 cibuľu. Na šalát: 1 cibuľu, 4 cibuľky s vňaťou, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, vínny ocot. Chlieb, horčicu.

Postup

Krok 1

Klobásy popicháme ostrou vidličkou. Na oleji skaramelizujeme lyžicu hnedého cukru. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, na plátky pokrájanú cibuľu. Premiešame, aby sa cibuľa rozpadla na prúžky. Zalejeme 2 dl piva a 2 dl vody. V tekutine uvaríme klobásy asi 20 minút. Uvarené klobásy vyberieme a necháme vychladnúť. Šalát pripravíme z pokrájanej cibule, jarnej cibuľky s vňaťou, petržlenovej vňate, soli, korenia, niekoľkých kvapiek olej, vínneho octu. Premiešame. Krajce chleba potrieme horčicou, na horčicu poukladáme kolieska mierne vychladnutej klobásy. Tekutinu, v ktorej sme varili klobásy môžeme použiť pri podlievaní pečeného mäsa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 917
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

918

Podobné recepty:
  • Sedliacka omeleta

    Sedliacka omeleta

  • Špekáčiky pečené s kečupom a pivom

    Špekáčiky pečené s kečupom a pivom

  • Hríbový guláš s klobásou

    Hríbový guláš s klobásou

kuk