Šojfele (bavorské jedlo)

2012-05-21

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového bôčiku alebo krkovičky, 2 cibule, 10 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu kečupu, soľ, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, 0,5 l čierneho piva, olej.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na hrubšie plátky a zľahka naklepeme. Z oleja, kečupu, medu, korenia a zeleninovej koreniacej zmesi pripravíme marinádu do ktorej mäso namočíme a odložíme do chladu do druhého dňa. Cibuľu a cesnak nakrájame, vložíme do zapekacej misky. Na pokrájanú cibuľu a cesnak položíme, v pekáči, mäso, zalejeme čiernym pivom, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po asi 15-tich minútach teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme 1,5 až 2 hodiny. Podľa potreby podlievame čiernym pivom rozmiešaným so zvyškom marinády. Podávame s opekanými zemiakmi a so šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1995
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1996

Podobné recepty:
  • Rizoto s bravčovým bôčikom

    Rizoto s bravčovým bôčikom

  • Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom

    Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom

  • Bravčovinky s cibuľou a horčicou na chlebe

    Bravčovinky s cibuľou a horčicou na chlebe

kuk