Paprikové cestoviny so zemiakmi a omáčkou
2012-05-13- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Cestoviny
Ingrediencie
- 500 g cestovín – kolienok, 500 g zemiakov, 2 lyžice mletej sladkej červenej papriky, 2 lyžičky soli. Na omáčku: 125 g masla, 5 strúčikov cesnaku, 2,5 dl smotany na šľahanie, 2 lyžice nadrobno pokrájanej pažítky.
Postup
Krok 1
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme v osolenej vode zemiaky pokrájané na menšie kocky. Kolienka a zemiaky scedíme, zmiešame, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Na masle opražíme do svetlo hneda prelisovaný cesnak s nadrobno pokrájanou pažítku. Pridáme smotanu. Po zovretí odstavíme z ohňa. Omáčku pridáme k zmesi cestovín a zemiakov a premiešame.