Koložvárska kapusta

2012-05-12

Ingrediencie

  • 600 g bravčového pliecka, 400 g párkov, 2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 väčšiu cibuľu, 150 g bravčovej masti, 300 g ryže, 1,5 kg kyslej kapustu, 0,5 dl smotany, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 200 g paradajok, 300 g papriky.

Postup

Krok 1

Bravčové pliecko nahrubo zomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule a udusenú, vychladnutú ryžu podusenú na 50 g masti. Druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule na masti opražíme do zlata a premiešame s pokrájanou kyslou kapustou. Do pekáča alebo kastróla navrstvíme polovicu kyslej kapusty. Na kapustu navrstvíme zmes mäsa s ryžou a ostatnými prísadami, posypeme párkami nakrájanými na tenké kolieska. Na to navrstvíme druhú polovicu kyslej kapusty. Všetko zalejeme smotanou rozmiešanou s mletou červenou paprikou a prikryté dusíme v rozohriatej rúre asi 45 minút. Pri podávaní jednotlivé porcie ozdobíme kolieskami paradajok a papriky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1119
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1120

Podobné recepty:
  • Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

    Guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

  • Guľky v kapuste

    Guľky v kapuste

  • Mäsová roláda II

    Mäsová roláda II

kuk