Paprikášová polievka z kuracieho mäsa
2012-04-06- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 1 väčšiu cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, 10 kuracích krídeliek, 200 g kuracích pŕs (1 kus), olej, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 l kuracieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl 10 %-nej smotany na varenie (prípadne pochúťkovej smotany), 1 lyžicu hladkej múky.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, krídelká rozdelení v kĺbikoch na tri časti, kuracie prsia pokrájané na kocky. Krátko, za stáleho miešania osmažíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme kurací vývar, soľ, korenie a varíme, až sa začne mäso krídeliek oddeľovať od kosti. Smotanu rozmiešame s múkou a zahustíme ňou polievku. Krátko povaríme.