Čokoládové kocky s ovocím
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Kocky z rozpustenej čokolády bielej/mliečnej s čerstvým ovocím.
Ingrediencie
- 120 g bielej čokolády
- 40 g práškového cukru
- 120 g masla
- 6 ks vajec
- 120 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1/2 ks limety (kôru)
- 75 g šľahačkovej smotany (v tekutom stave)
- 200 g šľahačkovej smotany (vyšľahanej)
- 150 g bielej čokolády
- 200 g šľahačkovej smotany (vyšľahanej)
- 150 g mliečnej čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany (v tekutom stave)
- 100 g čerstvých jahôd
- 6 plátok plátkov želatíny
- 1 dl vody
- 1/2 ks limety (šťavu)
- 1 ks kiwi
- 100 g manga
- 50 g marhuľového džemu
Postup
Krok 1
Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme na sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Bielu čokoládu a maslo nad parou rozpustíme. Po vychladnutí zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty. Zľahka vmiešame aj sneh z bielkov, hladkú múku s kôrou z limety. Cesto navrstvíme na 2 hlbšie plechy pokryté papierom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 10 minút.
Krok 2
Čokoládu na krém rozpustíme a pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. Rovnako pripravíme aj hnedý čokoládový krém.
Krok 3
Želatínu namočíme do studenej vody. 1 dl vody a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango. Krátko povaríme, do zmesi pridáme jahody a kivi. Po odstavení primiešame napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť a dochutíme šťavou z limety.
Krok 4
Bielym čokoládovým krémom potrieme spodný plát, položíme druhý plát, rozotrieme ovocnú náplň a čokoládový krém z mliečnej čokolády. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame kocky a vhodne dozdobíme čokoládou alebo ovocím podľa chuti.