Hovädzie na cibuli s vínom a mrkvou

2012-04-03

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho zadného, 4 lyžice masti, 1 kg cibule, 3 hlávky cesnaku, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku sušeného tymianu, 4 bobkové listy, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 paradajky, 500 g mrkvy, 0,5 l červeného vína.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso pokrájame na väčšie rezance alebo na kocky a opečieme ho na masti. Cibuľu pokrájame na väčšie kocky. Opečené mäso vyberieme dierovanou naberačkou a do výpeku dáme cibuľu. Ak je to potrebné pridáme masť. Cibuľu speníme do sklovita a pridáme nadrobno nasekaný cesnak. Cibuľovú zmes osolíme, pridáme sušený tymian, bobkové listy a mleté čierne korenie. Paradajky pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Krátko podusíme, pridáme opečené mäso a po prehriati mäsa pridáme červené víno. Prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme mrkvu pokrájanú na hranolčeky (približne 1 x 1 x 6 cm). Krátko spolu podusíme – mrkva nemusí byť celkom mäkká. Podávame s bielym domácim chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 857
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

858

Podobné recepty:
  • Hovädzí syrový špíz

    Hovädzí syrový špíz

  • Baranie stehno dusené

    Baranie stehno dusené

  • Jahňacie rebierko na transylvánsky spôsob

    Jahňacie rebierko na transylvánsky spôsob

kuk