Zákusok s tvarohovým a čokoládovým krémom
2012-03-28- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 3 vajcia, 5 zarovnaných lyžíc práškového cukru, 6 zarovnaných lyžíc polohrubej múky, 1 lyžicu kakaa, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky kypriaceho prášku. Tvarohový krém: 400 g jemného tvarohu, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 vrecúško želatínového stužovača. Krém ganache: 2,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g kvalitnej čokolády, 1 lyžičku masla.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou, kakaom a kypriacim práškom postupne pridávame do vymiešaných žĺtkov. Nakoniec vmiešame olej. Cesto rozotrieme na menší, vymastený, vysypaný plech a dáme piecť. Na vychladnuté cesto natrieme krém: jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom. Želatínový stužovač dobre vymiešame s 1 dl vlažnej vody a zmiešame s osladeným tvarohom. Do tvarohu po častiach primiešame vyšľahanú smotanu. Ganache: šľahačkovú smotanu privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Pridáme do nej polámanú čokoládu a miešame pokým sa neroztopí. Primiešame lyžičku masla. Krém nalejeme na tvarohový krém. Odložíme na hodinu do chladničky.