Vyprážané tvarohové pirohy
2012-03-25- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky, vodu, olej, kyslú smotanu, kôpor. Na plnku: 1 vajce, 250 g tvarohu, soľ.
Postup
Krok 1
Uvarené a vychladnuté zemiaky najemno postrúhame a zmiešame s múkou a vodou. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký 2 až 3 mm tenký plát. Plát pokrájame na štvorce. Plnka: tvaroh vymiešame s vajcom a soľou. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka, okraje spojíme a postláčame vidličkou. Vypražíme ich v horúcom oleji do zlatista. Podávame s kyslou smotanou zmiešanou s posekaným kôprom.