Vyprážané tvarohové pirohy

2012-03-25

Ingrediencie

  • 250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky, vodu, olej, kyslú smotanu, kôpor. Na plnku: 1 vajce, 250 g tvarohu, soľ.

Postup

Krok 1

Uvarené a vychladnuté zemiaky najemno postrúhame a zmiešame s múkou a vodou. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký 2 až 3 mm tenký plát. Plát pokrájame na štvorce. Plnka: tvaroh vymiešame s vajcom a soľou. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka, okraje spojíme a postláčame vidličkou. Vypražíme ich v horúcom oleji do zlatista. Podávame s kyslou smotanou zmiešanou s posekaným kôprom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 991
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

992

Podobné recepty:
  • Baklažány plnené šampiňónmi

    Baklažány plnené šampiňónmi

  • Paprika s hubami

    Paprika s hubami

  • Zemiakové gnocchi so šalviou a paradajkami

    Zemiakové gnocchi so šalviou a paradajkami

kuk